Diëtiste Flore De Vylder start vanaf 01/03/2021

Vanaf 1 maart start Flore De Vylder als diëtiste in onze praktijk. Afspraken bij haar zijn mogelijk op donderdag. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kan u op haar website terecht: https://www.dietisteflore.com/

In 2018 behaalde ik met onderscheiding mijn bachelor voedings- en dieetkunde aan Hogeschool Gent. Gedurende een half jaar ging ik op erasmusuitwisseling naar Metropol University College Copenhagen, waar ik me specialiseerde in voeding voor moeder en kind. Tijdens mijn laatste semester aan de hogeschool kreeg ik steeds meer interesse in fysiologie - de werking van de biologische processen in het lichaam, zoals de stofwisseling. Daarom besloot ik om naar Liverpool te verhuizen en me daar te verdiepen in sport en voeding. In 2019 behaalde ik met distinction mijn master in sportvoeding aan John Moores University. Daarnaast heb ik ook een bijzondere interesse in maag-darm ziekten zoals prikkelbare darmsyndroom en het FODMAP dieet dat daarbij helpt. Ik volgde daarom een postgraduaat in FODMAPs aan Monash University in Australië, waar het dieet werd uitgevonden. Na mijn studies keerde ik terug naar België. Op dit moment werk ik als onderzoeker aan een doctoraat rond voeding en gedragsverandering aan de Universiteit Gent.

Mijn vrije tijd vul ik met een goeie mix van cultuur en natuur. Ik hou ook van reizen. Met een lekkere koffie kan je me steeds een plezier doen.

Je kan bij mij terecht voor al jouw voedingsvragen. Ik zoek voor én met jou een antwoord. Groetjes, Flore De Vylder